Фармацеутско физиотерапеутска школа на пројекту у сарадњи са Природњачким музејом. Радионица Креативна ботаничка радионица на терену АЛЕРГЕНЕ ВРСТЕ БИЉАКА У НАШОЈ ОКОЛИНИ

Фармацеутско физиотерапеутска школа на пројекту у сарадњи са Природњачким музејом.
Радионица
Креативна ботаничка радионица на терену
АЛЕРГЕНЕ ВРСТЕ БИЉАКА У НАШОЈ ОКОЛИНИ
У Фарамцеутско – физотерапеутској школи, као резултат вишегодишње сарадње и интерактивног рада са ученицима, 08.10.2013. дефинисани су циљеви новог ученичкоистраживачког пројекта заштите животне средине у развоју – АЛЕРГЕНЕ ВРСТЕ БИЉАКА У НАШОЈ ОКОЛИНИ аутора вишег кустоса др Марка Несторовића. На реализацији пројекта учествоваће виши кустос др Марко Несторовић, мр пх. Смиљана Соларов (професорка школе), Мр др мед. Горана Шовљански (Градски завод за болести плућа и туберкулозу), Мирјана Митровић, Ана Љубичић (Агенција за заштиту животне средине) и ученици школе. Пројект је подржала Директорка школе.
Тим поводом 11.10.2013. у Фармацеутско – физиотерапеутској школи одржано је предавање АЛЕРГЕНЕ БИЉКЕ СРБИЈЕ ради припреме ученика на раелизацији поменутог пројекта На предавању примерено школском узрасту ученицима је објашњен: истроријски ток схватања поленских алергија; биолошке особине полена; предуслови за алергеност биљака; емисија полена; подела алергених биљака; сезонска динамика цветања алергених биљака на подручју Србије; календар алергених биљака.
Потом, 22.10.2013., у сарадњи са професорком мр пх. Смиљаном Соларов, одржана је креативна ботаничка радионица на терену под називом АЛЕРГЕНЕ ВРСТЕ БИЉАКА У НАШОЈ ОКОЛИНИ. Радом на терену ученици су се практично обучавали да мапирају и врше процену бројности алергених врста биљака које расту у околини њихове школе.
Овакав облик интерактивног рада са ученицима средњих стручних школа може утицати код стручне и шире јавности о неопходности иницирања дугорочне стратегије сузбијања амброзије у урбаним срединама, на рудералним стаништима и пољопривредним површинама.

 

 

 

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates