Четири медаље за екипу Регионалног центра за таленте

Четири медаље за екипу Регионалног центра за таленте

 

БЕОГРАД - Петочлана екипа полазника Регионалног центра за таленте "Београд 2" освојила је четири медаље на Светском првенству научноистраживачких радова одржаном на Балију, објављено је на сајту Градске управе.

Како је наведено, златну медаљу освојио је ученик првог разреда Рачунарске гимназије Стефан Црнојевић из области криптографије - информатике са радом "Аддитион Струцтуред Хасх анд итс Апплицатионс", а сребрну ученик четвртог разреда Треће београдске гимназије Милан Тепић из области заштите животне средине са радом "Ирратионал Усе анд Оверусе оф Енергy ин Калуђерица ин Wинтер".

Сребрну медаљу освојила је и ученица трећег разреда Фармацеутско-физијатерапеутске школеМилица Пуђа из области биологије са радом "Исолатион оф Диарyлхептаноидс фром плант специес алнус глутиноса", док је бронза припала ученику трећег разреда Треће београдске гимназије Николи Бајлеру из области заштите животне средине са радом "Натурал Хyбридизатион:Црестед Неwтс ин Сербиа".

Поред такмичарског дела, екипа из Србије је имала и културни перформанс на коме су представили културне, историјске и туристичке знаменитости и лепоте земље и Београда.

На самом такмичењу било је више од 180 радова младих научника из великог броја земаља, а екипа из Србије су освојили одличја у конкуренцији младих из Холандије, Русије, Немачке, Велике Британије, Индонезије, Јапана..., наведено је у саопштењу.

 

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates