Istorijat

Farmaceutsko-fizioterapeutska škola je novoosnovana, moderna, evropska škola u kojoj se realizuje ogledni nastavni program u svih 30 odeljenja. 
Osnovana je odlukom Vlade Republike Srbije 2003.god.
Ona je jedinstvena i uzorna škola, zagovornik stvaranja zdrave i bezbedne škole u kojoj se učenici pripremaju za neposredan rad i praktičnu primenu znanja i veština, kao i dalje permanentno obrazovanje i život u savremenom društvu. 
Otvorena je za svakog učenika, roditelja i saradnika, to je škola u kojoj se umesto zvona čas završava muzikom i koja na taj način stvara posebnu pedagošku klimu i čini da se učenici osećaju u njoj zadovoljno. 
Interpersonalni odnosi u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi razvijaju se i neguju po opštim principima poštovanja i uvažavanja svih učesnika u obrazovno-vaspitnom procesu. 
Kabineti za praktičnu nastavu opremljeni najsavremenijom opremom koja omogućava svakom obrazovnom profilu praktičnu primenu i uvežbavanje teorijski usvojenog znanja. 
U okviru naše škole omogućeno je obrazovanje učenika za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju. U svojstvu redovnog statusa učenicima je omogućeno i osposobljavanje za druge obrazovne profile.
Obrazuje 4 obrazovna profila u okviru područja rada Zdravstvo i socijalna zaštita : Farmaceutski tehničar; Fizioterapeutski tehničar; Kozmetički tehničar (to su obrazovni profili koji već postoje u sistemu obrazovanja, ali sa inovinarim planovima i programima u trajanju od 4 godine ) i Maser u trajanju od 3 godine.

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates