Hippo 2017

 

Пласман у полуфинале између 15.800 такмичара!

У квалификацијама Петог међународног такмичења из енглеског језика, Hippo 2017, организованим 4. марта у многим државама света, учествовало је близу 16.000 такмичара узрастаод 10 до 19 година, а међуњима и девет ученика Фармацеутско-физиотерапеутске школе, чланова секције за енглески језик English Club.

НашаученицаизодељењаII1, АницаДунђер, остварила је пласман у полуфинале са максималним бројемпоена.Честитамо на овом изванредном успеху!

Сви наши ученици су показали завидно знање и заслужују све похвале. У категорији Hippo 4, то су: ТамараМирковић (II1), РасткоАнђеловић (II1), ЕмаЖивковић (II2), ЈованаМирковић (II2), ПетарНиколић (II2). У категорији Hippo 5: ТеодораВасић (III2), КатаринаИлић (IV8), ЈеленаМладеновић (IV8).

Још једном честитамо свим учесницима, а Аници и њено јнаставници, Снежани Спаравало, желимо пуно успеха на полуфиналном такмичењу у априлу!

Sveti Sava 2017

Допринос секције за енглески језик English Club

у обележaвању школске славе Свети Сава

 

Секција за енглески језик, English Club, учествовала је у прослави школске славе Свети Сава 23. јануара 2017. године, са угледним часом Let's Move into Someone Else's Shoes. У складу са темом Светосавске недеље, Селице, канадски аутор Шејн Козејн се са својом песмом To This Day „преселио“ из Канаде у Србију. Ученици су, уз помоћ његове поеме, покушали да се „преселе“, Енглези би рекли у „ципеле“, а ми бисмо рекли у „душе“ деце која су изложена вербалном насиљу. 

 

Детаљније

Obeležavanje evropskog dana jezika 2016

Обележавање Европског дана језика 2016.

European Day of Languages 2016

 У Студентском парку 26. септембра 2016. године, у организацији Британског Савета, Гете института и Савета Европе, одржан је програм у оквиру Европског дана језика. Манифестацију су подржали чланови секције за енглески језик, ученици одељења IV3 и IV5 Фармацеутско-физиотерапеутске школе.

Детаљније

Specijalna nagrada za Saru Petrov

Специјална награда - Shakespeare 400

 

Сара Петров, ученица III2 одељења Фармацеутско-физиотерапеутске школе, освојила је Специјалну награду на републичком такмичењу Shakespeare 400, у организацији Удружења наставника енглеског језика – ELTA, у јуну 2016. године. Поводом обележавања четристо година од Вилијема Шекспира, Сара нас је очарала својим визуелним приказом цитата из „Ромеа и Јулије“. Честитамо Сари и њеним менторима, наставницама енглеског језика и ликовне културе, Зорици Ђукић и Славици Марковић.

 

Детаљније

Svetosavska nedelja

 Светосавска   недеља

Јануар  2016.године

У оквиру прославе Светосавске недеље, са темом „Гостујући професор“,  чланови Стручног већа за стране језике, српски језик и књижевност и секција за енглески језик “English Club“припремили су огледни час

“To This Day“.

 

У уводном делу господин Милан Лучић, уметнички директор Британског Савета, био је позван да најави почетак сарадње у процесу увођења двојезичне наставе у школи. Наставнице Мирјана Стаменковић и Зорица Ђукићувеле су присутне у озбиљну тему вршњачког насиља уз комбинацију латинског, француског, енглеског и српског језика.

Порука коју су наши глумци, рецитатори, преводиоци, и талентовани ученици упутили својим другарима, снажно је одјекнула.

“Words hurt!Don’t be part of it!“

 

Честитамо: Симони Спалевић, Милици Тодоровић, Соњи Бубуљ, Сари Почековић и Василију Радовановићу, Милици Илић, Милици Ћирковић, Ањи Грбин и Николи Петровић, Теодори Ђачић, Анђелији Арбутина и Жељани Кличковић.

 

 

 

Strana 1 od 2

Pogledajte multimedijalne prezentacije koje su pripremili naši nastavnici

Free business joomla templates